вторник, 17 мая 2011 г.

Масове Миропомазання у Мурафі « CREDO – католицький суспільно-релігійний часопис


Відразу 75 підлітків 15 травня отримали таїнство Миропомазання у с. Мурафа, що на Вінниччині. Це хлопці і дівчата з села Клекотина, Мурафа та декілька осіб з сіл Юхимівка та Строїнці.
Урочисту Месу у храмі Непорочного Зачаття Діви Марії, на яку зібрались священики, парафіяни, директори шкіл та вчителі, відслужив ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії Леон Дубравський. Щорічно владика приїжджає, щоб особисто уділити таїнство Миропомазання.
«Нехай ця жертва буде мила і приємна Богу, а для нас днем віри в Господа»,- сказав настоятель парафії о.Павло Каліновський на початку Меси.
Під час проповіді єпископ згадував беатифікацію Йоана Павла II і його слова «Не бійтеся, впустіть Христа у себе». Назвав сьогоднішню подію «таїнством дорослості». Також владика сказав, що : «Зараз уділяючи цим дітям миропомазанняня, ми хочемо, щоб не злий дух їх провадив, а тільки Добрий».
Кожен з кандидатів до таїнства вибирав собі друге ім’я на честь якогось святого, щоб перейти під його заступництво. «Сьогодні миропомазані отримують дари Святого Духа і мають обов’язок їх передавати далі, а не ховати в собі. В цьому світі людині важко і вона потребує допомоги. Тому Церква встановила це таїнство, завдяки якому Дух Божий в особливий спосіб сходить на людей», - розповів CREDO єпископ Леон Дубравський.
Під час розмови владика говорив про те, що люди в цій парафії дотримуються традицій. І йому дуже приємно, коли перед Службою Божою всі вулиці переповнені людьми, які з дітьми йдуть у храм. «Мурафа - це осередок людей, де віра жива і де б’є струмінь Божої благодаті», - сказав Леон Дубравський.
Настоятель парафії побажав усім миропомазаним, щоб вони, дбаючи про свою зовнішню красу, ніколи не забували про чудесну красу власної душі.

Масове Миропомазання у Мурафі « CREDO – католицький суспільно-релігійний часопис

Комментариев нет:

Отправить комментарий